
Оддын жимс гэгддэг Карамбола нь Зүүн өмнөд Азийн халуун орны уугуул модны төрөл болох Аверроа карамболагийн жимс юм. Идэж болохуйц жимс нь хажуу тийшээ урсах өвөрмөц нуруутай байдаг. Хөндлөн огтлолоор огтолж авбал одтой төстэй бөгөөд одтой жимс гэж нэрлэх нь ч байдаг. Жимс нь бүхэлдээ идэж болохуйц, ихэвчлэн түүхий бөгөөд чанаж эсвэл амттан, консерв, чимэн гоёх, шүүс болгон хэрэглэж болдог. ийж болно. Зүүн өмнөд Ази, Өмнөд Ази, Номхон далайн өмнөд хэсэг, Микронези, Зүүн Азийн зарим хэсэг, АНУ, Латин Америкийн зарим хэсэг, Карибын тэнгисийн орнуудад ихэвчлэн хэрэглэдэг ба модыг нь дэлхийн халуун орны бүс нутагт тариалдаг.
Карамбола жимс нь оксалийн хүчил ба нейротоксин карамбоксин агуулдаг. Жимсийг их хэмжээгээр хэрэглэх нь ялангуяа бөөрний зарим төрлийн өвчтэй хүмүүст эрүүл мэндэд ноцтой сөрөг нөлөө үзүүлдэг. Хятад анагаах ухаанд Карамбола жимс нь халуун бууруулж хорыг тайлан, шээсийг тэтгэх ба халуун салхины ханиалга, шүд өвдөх, ам хөндийн шархлаа, шээсний замын чулуужилт, архины хор тайлах, зэрэг өвчинд тустай хэмээсэн байна. Ялангуяа хорт хавдрын туяан эмчилгээ хийлгэж байгаа өвчтөн эмчилгээг үр дүнтэй болгоно. Гэхдээ бөөрний дутагдалд орсон хүн яасан ч хэрэглэж болохгүй.