Маргаашийн ЖДҮ форумд оролцож буй илтгэгчдийн хэлэлцүүлгээс…
Ковидийн дараа үүсч буй шинэ эдийн засаг болон бизнесийн нөхцөл байдал, хэрэглэгчийн зан төлөвт бизнесүүд хэрхэн дасан зохицож шинэ боломжийг нээх агуулгын хүрээнд ярилцлаа.
Илтгэгчид:
- Зангиа Портал ХХК-ийг үүсгэн байгуулагч, гүйцэтгэх захирал Б.Түвшинтулга
- Аксиом Инк ХХК-ийн захирал, багш Б.Нандин-Эрдэнэ
- Best хөтөлбөрийн засаглал хариуцсан зохицуулагч П.Амармэнд
- НҮТББ-ын удирдах зөвлөлийн дарга, стратегийн зөвлөх Ц.Оюунжаргал
- Интерактив БИАИ ХХК-ийн үүсгэн байгуулагч, Ерөнхий захирал Ч.Чимэддорж
- Хөх Үүр Тур ХХК үүсгэн байгуулагч Г.Чойжамц
ЦАР ТАХАЛ БИЗНЕС ЭРХЛЭГЧДЭД ДАДЛАГАЖИХ БОЛОМЖ ОЛГОСОН
Хөх Үүр Тур ХХК үүсгэн байгуулагч Г.Чойжамц:
-Гарааны бизнес эрхлэгчдэд ямар шинэ боломжууд гарч ирж байна вэ?
-Хүнсний салбарт гарааны бизнес эрхлэгчид ихээр төрж байгаа анзаарагддаг. Энэ салбарынхан аливаа эрсдэлд орох нь бага. Өөрөөр хэлбэл хүнс ямар ч үед хэрэглээнээс гарахгүй. Үүнийг бизнес эрхлэгчид анзаарсан болов уу гэж бодож байна.
Тэгэхээр бизнес эрхлэгчид хямралтай нүүр тулж, өнөөгийн нөхцөл шиг хүнд үе дахин тулгарахад яах ёстойгоо ойлгож авсан байх гэж бодож байна. Энэ нь нэг талаараа дадлагажих боломж бүрдэж байна гэсэн үг. Миний хувьд хүнсний салбарт ажиллаж байгаа учраас ковидийг боломж гэж харж байна. Учир нь дэлхий нийтээрээ органик хүнсний үнэ цэнийг мэдэрч эхэллээ. Үүнийг ашиглаад үндэсний эко бүтээгдэхүүнүүдээ экспортлох боломж бүрдэж байгаа юм. Мэдээж ингэхийн тулд асуудлууд гарах ч шийдэх арга зам нь байж л таараа.